Avantor bygger filmby i Nydalen

Filmby i Nydalen

Den planlagte filmbyen Nydalen blir landets største næringsklynge for filmproduksjon, og er et samarbeidsprosjekt mellom blant annet Dagslys og Avantor. Det nye prosjektet i Gjerdrumsvei 6 vil romme totalt 4000 kvm, og inneholder produksjonsfasiliteter, utstyrsutleie og fire studioer på tilsammen 1000 kvm. Studio 1 blir på hele 500 kvm med en takhøyde på 10 meter. Dette gjør det til et av landets største filmstudioer.

Mattias Thronsen, daglig leder i Dagslys, mener dette er rett satsing til rett tid:
– Med den nye Filmmeldingen viser regjeringen tydelig at de ønsker å satse på filmfeltet. Særlig den økte satsningen på TV-drama gir oss i leverandørbransjen nødvendig forutsigbarhet. Regjeringen ønsker også å gjøre Norge mer attraktivt for utenlandske produksjoner. Når staten selger seg ut av Filmparken, åpner det for private aktører. Den storstilte satsningen i Nydalen skal skape et nytt kompakt og kompetanserikt sentrum for filmproduksjon i Norge.

Adm. dir. Øystein Thorup i Avantor er begeistret for planene:
– Her i Nydalen har vi plass til de store lokalene filmbransjen krever, samtidig som vi er nær sentrum. Nettopp derfor er det allerede et etablert film- og mediemiljø her, og dette blir nå utviklet til et virkelig samlende filmmiljø som vil få stor betydning både for norske og internasjonale produsenter.

Velkommen!

Kontaktperson
Janne Herstad
Tlf. 481 07 278
jhe@avantor.no
2018-10-16T13:28:15+02:00